Monolithos

rhodes-monolithos-castle

Monolithos er en fjellandsby ca 73 km fra Rhodos by med en befolkning på ca 130 personer. Byen er kjent for sitt slott og sine tradiasjonelle hus. Monolithos er bygget som et amfiteater på foten av fjellet Akramitis (det nest høyeste fjellet i Rhodos) .

Monolithos er i hovedsak en jordbruksbygd med oliven og olivenolje , honning  og druer – og de ??fleste av landsbyboerne som bor fast der jobber med jordbruk

Monolithos tilbyr noen få restauranter og tradisjonelle greske kafeer, og du kan kjøpe lokale produkter som oliven, olivenolje, honning og vin, til gode priser direkte fra produsentene. Lammet er veldig bra og prisene er generelt er ganske bra. Maten er tradisjonell og velsmakende.

Nær landsbyen er den vakre stranden i Fournoi, en fredelig steinstrand med krystallklart turkis vann med parasoller og kafeer. Rundt i området er det mange grotter du kan utforske.

En annen vakker strand Monolithos er Glyfada-stranden som ikke er egnet for bading, mn som er vakker på grunn av det blågrønne vannet og skogen som omgir den. Det finnes et par kafeer på stranden og området passer bra for en god lunsj.

Hovedattraksjonen i Monolithos er den pittoreske middelalderbyen med det venetianske slottet bygget på en stor 230m høy sten. Solnedgangene sett fra dette slottet er fantastiske og bør oppleves!