Ixos (Ixia)

aerial-view-of-ixia

Det livlige og høyt utviklede turiststedet Ixia ligger mindre enn 5 km langshovedveien fra Rhodos by. Det eneste som skiller stedet fra storbyen, er neset Monte Smith. Ixia er som skreddersydd for de yngre, men utallige barer, tavernaer, kafeteriaer, diskoteker og nattklubber tett i tett langs hele denne delen av kysten. Her er det neste non-stop underholdning. Takket være en nesten konstant havbris er det behagelig i Ixia, selv på de heteste sommerdagene. Til tider kan vinden være temmelig frisk, men det går an å leie solparasoller som også kan tjene som vindskjermer. Etter som Ixia bare ligger 5 km fra flyplassen på øya, kan det være forstyrrende flystøy av og til, men normalt ikke nok til å forhindre turistene i å nyte ferien i Ixia.

Den lange, smale stranden, men mørk sand og singel, har mange utmerkede servicetilbud, fremfor alt anbefales brettseiling. Pedalbåter kan leies på stedet, likeledes jetski, seil- og motorbåter. Hovedveien som går langs denne delen av kysten fører stor trafikk det meste av dagen, noe som gjør det viktig å passe godt på barna. Sjøen er heller ikke like rolig og innbydende for de aller yngste som ved mange av turiststedene på østkysten.

På stranden er det muligheter til å kjøpe mat og drikke, og overalt er det ferskvannsdusjer og solsenger til leie, noe som er populært blant alle joggerne tidlig om morgenen.

Stedet har også egen lekeplass for barn, og mange av hotellene har flotte idrettsanlegg for gjestene, blant annet tennis- og minigolfbaner, samt bordtennisbord.