Ialyssos

FILERIMOS-225

Ialyssos (også kjent som Trianda) er en stor landsby som ligger 8 km sør – vest for Rhodos by i bunnen av bratte åser dekket av furutrær hvor moderne hoteller og andre fasiliteter gjør byen til et moderne feriested der man også kan oppleve den tradisjonelle greske livsstilen. Hvis du velger Ialyssos som din feriebase kan du bo i et av de mange luksuriøse hotellene langs stranden eller i de vakre neoklassiske herskapshusene som tilhører innbyggerne i Ialissos ,

Alt er svært organisert i Ialyssos – her finner du blant annet en overflod av kafeer og restauranter ,

Hele landsbyen Ialyssos er en spennende turistattraksjon. Du kan gjøre litt lett sightseeing på Filerimoshøyden  og utforske ruinene av de gamle Ialyssos omgitt av høye sypresser og de gamle ruinene av Akropolis med Temple of Athina som daterer seg fra tredje til andre århundre f.Kr.

I det 15 århundre ble klosteret Filerimos bygget av Knights of St John – som hersket over øya på den tiden. Klosteret er dedikert til Jomfru Maria og klosterets arkitektur er svært forskjellig fra de andre klostrene i Hellas. Klosteret ble bygget i stein i gotisk stil på tuftene av det eldre bysantinske klosteret og senere restaurert av italienerne.Du vil bli trollbundet av den naturlige skjønnheten i landskapet som Filerimoshøyden tilbyr med praktfull utsikt over bukten i Ialyssos og landsbyen Maritsa. Av spesiell interesse i Trianda området er de neoklassiske herskapshusene , bysantinske kirker og Knights ‘ tårn spredt over hele regionen. Det må også nevnes at Triantas hovedattraksjon er dens berømte vindfulle kyst som ligger bare en halv kilometer fra landsbyen. Kysten er et mekka for brettseilere .