Fakta om Rhodos

Øya Rhodos ligger i den sørøstre delen av Egeerhavet. Det er den største øya i området og “hovedstaden” i et kompleks av rundt 200 øygrupper som er kjent som Dodecanese. Mange av disse øyene – Rhodos inkludert – ble formet for mange år siden av jordskjelv. Rhodos ligger 270 nautiske mil fra Piraeus og omkranses av øyene Symi, Tilos, Chalki og Alimia. Størrelsen på øya Rhodos er 1400 kvadratkilometer, øya har en lengde på 78 km og er 38 km bred på det bredeste punktet. Kystlinjen strekker seg 220 km og består av strender som er splittet av bratte klipper.

Det sørligste punktet på øya er ved Prasonisl, som henger fast i øya via en stripe sand. I innlandet på Rhodos finner man høye fjell og små sletter, raviner, elveløp og daler. Rhodos sitt høyeste fjell er Attavyris (1215 m.o.h.) samt de mindre fjellene Akramytis (825 m.o.h.) og Profitis IIias (798 m.o.h.).

Rhodos har i snitt 300 dager med solskinn årlig og blir derfor kalt solens øy. Solen og det milde klimaet gjør at øya har vært bebodd helt fra oldtiden og frem til i dag. Befolkningsantallet på Rhodos er i dag rundt 90.000, og øya får årlig besøk fra rundt 1,2 millioner turister. Turistene kommer for å nyte Rhodos sin naturlige skjønnhet og for å lære mer om den lange historien.