Afandou – Rhodos

afandou-bay

Landsbyen Afandou er en av de største landsbyene i Rhodos , med en befolkning på ca 6000 mennesker. Landsbyen ligger ca 18 km fra Rhodos by .

Afandou har en veldig lang historie , men den viktigste grunnen for å besøke Afandou ( Afantou ) er den 4km lange stranden , en av de beste strendene i Rhodos – på grunn av det rene og krystallklare vannet, de praktiske småsteinene og sanden , og muligheten til å finne et sted å sole seg i et organisert område med parasoller, dusjer og kantiner – eller et mer rolig sted på egen hånd . Farvannet er vanligvis rolig siden vinden i løpet av sommeren blåser fra stranden mot havet
Vannsport er tilgjengelig på organiserte deler av stranden .

Afandou området inneholder også Afandou golfbane, en 18 hulls bane som er den eneste golfbanen på Rhodos – med en flott beliggenhet ved stranden.

På stranden er det ganske mange små cafeer , og videre rundt området ganske mange restauranter som tilbyr alt fra lokal fersk fisk til internasjonal mat.

På bygda kan drikke en kaffe på cafeene på torvet , og ta bilen eller toget til stranden og tilbake . Også den folklore utstillingen er verdt et besøk. Landsbyen har store landområder dyrket med oliventrær og ulike frukttrær , og levebrødet til beboerne har i de siste årene vært turisme – før var det hovedsaklig jordbruk befolkningen levde av